Sockerkaka - recept
Publicerat: 2014-09-06 │ Klockan: 16:27:42 │
I kategori: helg/ledig │
0 Kommentar/er
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.
4. Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
5. Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
7. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.
Kommentarer
Trackback